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Niveles de competencia en alimentación y actividad física en los libros de texto de Educación Secundaria Obligatoria

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Niveles de competencia en alimentación y actividad física en los libros de texto de Educación Secundaria Obligatoria

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dc.contributor.author Garzón, Anabella es
dc.contributor.author Talavera Ortega, Marta es
dc.contributor.author Gavidia Catalán, Valentín es
dc.date.accessioned 2019-07-22T12:08:08Z
dc.date.available 2019-07-22T12:08:08Z
dc.date.issued 2019 es
dc.identifier.citation Garzón, Anabella ; Talavera Ortega, Marta ; Gavidia Catalán, Valentín. Niveles de competencia en alimentación y actividad física en los libros de texto de Educación Secundaria Obligatoria. En: Didáctica de las ciencias experimentales y sociales, 36 2019: 61-78 es
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10550/70931
dc.description.abstract As a result of the incorporation of the basic competences into the school curriculum after the application of the LOE, the need to determine them for the topics related to health education arises. In the present work, an instrument has been developed to analyze contents and competences related to Food and Physical Activity included in the textbooks of Biology and Geology of Compulsory Secondary Education. The results show the predominance of the conceptual dimension, followed by the procedural and attitudinal dimensions. Regarding the five levels of the concept of health, the presence of a greater number of competence contents of the Informative and Preventive levels stands out, showing a predominance of the traditional biologicist/medical approach. The competence contents related to Environmental Health (level 3) and Personal Development are addressed in a minor extent, with even less significance of the Personal and Social Development level. The need to design complementary resources that facilitate students? achievement of competences on Food and Physical Activity becomes clear.  es
dc.title Niveles de competencia en alimentación y actividad física en los libros de texto de Educación Secundaria Obligatoria es
dc.type journal article es_ES
dc.subject.unesco UNESCO::PEDAGOGÍA es
dc.identifier.doi 10.7203/dces.36.12186 es
dc.type.hasVersion VoR es_ES

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