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Nestling diet and fledgling production of eurasian kestrels (Falco tinnunculus) in eastern Spain.

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Nestling diet and fledgling production of eurasian kestrels (Falco tinnunculus) in eastern Spain.

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dc.contributor.author Gil-Delgado, José Antonio
dc.contributor.author Verdejo, J.
dc.contributor.author Barba, E.
dc.date.accessioned 2020-10-13T08:33:19Z
dc.date.available 2020-10-13T08:33:19Z
dc.date.issued 1995
dc.identifier.citation Gil-Delgado, J.A. Verdejo, J. Barba, E. 1995 Nestling diet and fledgling production of eurasian kestrels (Falco tinnunculus) in eastern Spain. Journal of Raptor Research 29 4 240 244
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10550/75786
dc.description.abstract We studied 81 Eurasian kestrel (Falco tinnunculus) nests in the Alto Palancia region (Castel16n, eastern Spain) from 1982-87. Fledgling production was recorded in routine visits to the nests, and the diet was determined by pellet analysis. The mean date of laying was 8 May (N -- 24, SD -- 11.5), similar to that of populations breeding further north in Europe. On average, each successful pair produced four fledglings per year (N = 47, SD = 0.7, range = 2-5), and no significant differences in fledging success were found among years. Grasshoppers formed the bulk of the diet during the nestling period. Mammals and birds were scarcely represented. The number of fledglings per successful pair was similar to or higher than that reported from Finland, Germany, and England where voles are the main prey brought to the nestlings. We suggest that a relative abundance of insects, and reduced energy requirements for thermoregulation in Mediterranean areas allow kestrels to successfully feed their young mainly on insects, without reducing fledgling production in relation to populations where voles form the bulk of the nestling diet. Se estudiaron 81 nidos de cernícalo vulgar (Falco tinnunculus) en la comarca del Alto Palancia (Castel16n, Este de España) entre 1982-87. La producci6n de pollos se estudió mediante visitas periódicas a los nidos, y la dieta analizando las egagrópilas recolectadas durante el periodo de permanencia de los pollos en el nido. La fecha media de inicio de la puesta fue el 8 de Mayo (N -- 24, SD -- 11.5), similar a las observadas en otros países de Europa. Cada pareja con éxito produce una media de cuatro pollos por año (N -- 47, SD = 0.7, rango -- 2-5), no habiendo diferencias significativas entre años. Los saltamontes forman la base de la dieta durante el periodo estudiado, estando los mamíferos y las aves escasamente representados. La producción de pollos por pareja con éxito es similar o mayor a las obtenidas en Finlandia, Alemania e Inglaterra, donde los topillos forman la base de la dieta de los pollos. Se sugiere que una mayor disponibilidad de insectos, y una reducción de los requerimientos energéticos de los pollos en las áreas mediterráneas, permiten a los cernícalos alimentar a los pollos con una dieta basada en insectos sin reducir su productividad con respecto a poblaciones donde los mamíferos son la base de la dieta.
dc.language.iso eng
dc.relation.ispartof Journal of Raptor Research, 1995, vol. 29, num. 4, p. 240-244
dc.subject Biologia
dc.subject Espècies (Biologia)
dc.title Nestling diet and fledgling production of eurasian kestrels (Falco tinnunculus) in eastern Spain.
dc.type journal article es_ES
dc.date.updated 2020-10-13T08:33:19Z
dc.identifier.idgrec 011503
dc.rights.accessRights open access es_ES

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