NAGIOS: RODERIC FUNCIONANDO

Autonomia Local, Equilibri Pressupostari i Sostenibilitat Financera

Repositori DSpace/Manakin

IMPORTANT: Aquest repositori està en una versió antiga des del 3/12/2023. La nova instal.lació está en https://roderic.uv.es/

Autonomia Local, Equilibri Pressupostari i Sostenibilitat Financera

Mostra el registre complet de l'element

Visualització       (353.0Kb)

   
    
Aldeguer Cerdá, Bernabé
Al llarg dels últims anys i de manera creixentment accelerada, les entitats locals (d'ara en avant, EELL) han experimentat una significativa i profunda transformació del règim jurídic en l'àmbit pressupostari i financer. Tals canvis han esdevingut en el marc de les reformes adoptades fonamentalment a partir de l'any 2008 quant a les mesures contra la falta de recursos financers municipals, el control del dèficit i dels límits del deute públic, així com la consecució de la sostenibilitat financera, econòmica i pressupostària.

    En aquest escenari, resulta indefugible i certament pertinent realitzar una avaluació sobre l'impacte que s'ha derivat de les vigents polítiques de control del dèficit i del deute públic sobre el règim de les EELL, en termes de la seua incidència sobre l’autonomia local. Les limitacions i els mecanismes de supervisió -tant formals com materials- que s'han anat reforçant gradualment amb vista a la consolidació d'un major control dels comptes públics locals per part dels organismes estatals particularment -i dels autonòmics, en menor mesura-, transcendeixen a l'abast i al mateix contingut d'un conjunt de principis, instruments i conceptes essencials entre els quals destaquen els d’autonomia local o suficiència financera. Si bé, resultaria inapropiat obviar els efectes resultants de tals reformes sobre la mateixa articulació representativa i eminentment política i democràtica de les corporacions locals -democràticament electes i constituïdes-, així com sobre el seu marge de decisió en virtut dels recursos disponibles i dels controls als quals es veuen subjectes.
Veure al catàleg Trobes

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre complet de l'element

Cerca a RODERIC

Cerca avançada

Visualitza

Estadístiques