NAGIOS: RODERIC FUNCIONANDO

Els sistemes i els règims polítics. L'estat i les seues transformacions

Repositori DSpace/Manakin

IMPORTANT: Aquest repositori està en una versió antiga des del 3/12/2023. La nova instal.lació está en https://roderic.uv.es/

Els sistemes i els règims polítics. L'estat i les seues transformacions

Mostra el registre complet de l'element

Visualització       (210.8Kb)

   
    
Aldeguer Cerdá, Bernabé
La ciència política desenvolupa el concepte cibernètic de sistema polític (Deutsch, 1985) com a adaptació al procés polític, procedent de la teoria general de sistemes. Formulada originalment per Parsons, en identificar les funcions dels sistemes socials (Parsons, 1959, 1960, 1963) i, més detalladament per Easton (1965), la noció de sistema polític permet analitzar la realitat política des de la perspectiva dinàmica del procés polític més enllà del mateix estat i les seues institucions, superant les orientacions excessivament legalistes o formalistes (Nohlen, 2012).

    1.El sistema polític. Concepte i elements. 2.El canvi en i dels sistemes polítics. 3.Les democràcies. 4.Les autocràcies. Dictadures, autoritarismes i totalitarismes. 5.Les monarquies i les repúbliques. 6.El parlamentarisme, el presidencialisme i el semipresidencialisme. 7.L'estructura territorial de l'estat. 8.L'estat i les seues transformacions. a) L'estat modern: concepte i sorgiment. b) Les transformacions de l'estat modern. c) Els reptes de l'estat en l'època contemporània. 9.Les teories de l'estat.
Veure al catàleg Trobes

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre complet de l'element

Cerca a RODERIC

Cerca avançada

Visualitza

Estadístiques