NAGIOS: RODERIC FUNCIONANDO

Restriccions fonològiques i morfològiques en les combinacions de pronoms febles del valencià

Repositori DSpace/Manakin

IMPORTANT: Aquest repositori està en una versió antiga des del 3/12/2023. La nova instal.lació está en https://roderic.uv.es/

Restriccions fonològiques i morfològiques en les combinacions de pronoms febles del valencià

Mostra el registre complet de l'element

Visualització       (204.7Kb)

   
    
Jiménez, Jesús; Lloret, Maria-Rosa
Aquest document és un/a capítol, creat/da en: 2022
És ben sabut que la combinació de pronoms febles és un dels terrenys que presenta més variació dialectal en català. El present treball pretén contribuir a l’estudi d’aquest camp a partir de l’anàlisi de dades de varietats del valencià que han estat poc estudiades fins ara, amb una doble finalitat: des del punt de vista fonològic, mostrar que l’acceptabilitat de certes agrupacions segmentals fonològicament marcades és inversament proporcional a la força del lligam que s’estableix entre els elements que les conformen; i, des del punt de vista morfològic, analitzar com el grau de cohesió entre els elements del grup clític es reflecteix també en les formes finals que adopten els pronoms aïlladament i en les combinacions pronominals, prestant especial atenció a les sèries amb dos pronoms idèntics o semblants.

    Lloret, Maria-Rosa & Jesús Jiménez. 2022. Restriccions fonològiques i morfològiques en les combinacions de pronoms febles del valencià. Estudis de llengua i literatura catalanes (Miscel·lània Lídia Pons I), LXXVI. Barcelona: PAM, 169-198.
distribuït sota llicència Creative Commons de Reconeixement-NoComercial 3.0 No adaptada

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)

Mostra el registre complet de l'element

Cerca a RODERIC

Cerca avançada

Visualitza

Estadístiques