Mostra el registre complet de l'element
Baile, Eduard | |||
Aquest document és un/a article, creat/da en: 2009 | |||
Este documento está disponible también en : http://ojs.uv.es/index.php/Tirant/article/view/3421 |
|||
|
|||
El propòsit d’aquest treball és donar compte del repertori d’aliments contingut en el Tirant lo Blanc o, per dir-ho en termes prestats de Josep Pla i el seu clàssic El que hem menjat, el que mengen (i beuen) els personatges de la nostra novel·la de cavalleries. No es tracta, doncs, d’observar cap mena de ritual a taula ni tampoc de reflexionar sobre processos de preparació culinària, sinó que pretenem de centrar-nos específicament en una recopilació el més exhaustiva possible de les carns, els llegums, les fruites o les begudes que serveixen per al nodriment de Tirant, Carmesina i la resta de personatges com a mostra aproximativa dels hàbits d’alimentació del segle XV, especialment pel que fa a la noblesa. | |||
Veure al catàleg Trobes |