Mostra el registre parcial de l'element
dc.contributor.author | Baile, Eduard | ca |
dc.date.accessioned | 2014-09-09T10:37:14Z | |
dc.date.available | 2014-09-09T10:37:14Z | |
dc.date.issued | 2009 | es |
dc.identifier.citation | Baile, Eduard. Repertori d'aliments en el Tirant lo Blanch: E dinaren-se ab molt gran plaer. Tirant: Butlletí informatiu i bibliogràfic de literatura de cavalleries; No 12 (2009); 5-31. | ca |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10550/37677 | |
dc.description.abstract | El propòsit d’aquest treball és donar compte del repertori d’aliments contingut en el Tirant lo Blanc o, per dir-ho en termes prestats de Josep Pla i el seu clàssic El que hem menjat, el que mengen (i beuen) els personatges de la nostra novel·la de cavalleries. No es tracta, doncs, d’observar cap mena de ritual a taula ni tampoc de reflexionar sobre processos de preparació culinària, sinó que pretenem de centrar-nos específicament en una recopilació el més exhaustiva possible de les carns, els llegums, les fruites o les begudes que serveixen per al nodriment de Tirant, Carmesina i la resta de personatges com a mostra aproximativa dels hàbits d’alimentació del segle XV, especialment pel que fa a la noblesa. | es |
dc.rights | es | |
dc.subject | Alimentació; menjar; nodriment; cuina; Tirant; Martorell. | es |
dc.title | Repertori d'aliments en el Tirant lo Blanch: E dinaren-se ab molt gran plaer | es |
dc.type | journal article | es_ES |
dc.type.hasVersion | VoR | es_ES |
dc.identifier.url | http://ojs.uv.es/index.php/Tirant/article/view/3421 | es |