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dc.contributor.author | Monroy, Isaac | |
dc.contributor.author | Olmeda, Isidoro | |
dc.contributor.author | Pérez-Navarro, José | |
dc.contributor.author | Gómez-Alonso, Sergio | |
dc.contributor.author | Ferrer, Sergi | |
dc.contributor.author | Pardo, Isabel | |
dc.date.accessioned | 2023-11-23T12:25:52Z | |
dc.date.available | 2023-11-23T12:25:52Z | |
dc.date.issued | 2023 | es_ES |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10550/91375 | |
dc.description.abstract | En este trabajo se evaluó la capacidad degradadora de AB y OTA de tres lacasas heterólogas de BAL, expresadas en E. coli. Los ensayos experimentales se desarrollaron primero en buffer acetato 50 mM pH 4 con 0.1 mM de CuSO4, después en extractos de compuestos polifenólicos de vino tinto y blanco, y finalmente en vino de las variedades Tempranillo y Albarño. | es_ES |
dc.description.sponsorship | MSCA GA 101022293 | es_ES |
dc.language.iso | en | es_ES |
dc.title | Ability of lactic acid bacterial laccases to degrade biogenic amines and OTA in wine | es_ES |
dc.type | conference output | es_ES |
dc.subject.unesco | UNESCO::CIENCIAS DE LA VIDA | es_ES |
dc.description.abstractenglish | This work aimed to evaluate the BA and OTA degrading capacity of three heterologous LAB laccases from P. parvulus, L. paracasei and L. lactis, expressed in E. coli. The experimental assays were first developed in acetate buffer 50 mM with 0.1 mM CuSO4, added with complete polyphenolic compound (PFC) extracts from red (ERW) and white wines (EWW), and then in real wines from Tempranillo (RW) and Albariño varieties (WW). | es_ES |
dc.accrualmethod | - | es_ES |
dc.embargo.terms | 12 months | es_ES |
dc.type.hasVersion | AO | es_ES |
dc.rights.accessRights | open access | es_ES |