NAGIOS: RODERIC FUNCIONANDO

Ability of lactic acid bacterial laccases to degrade biogenic amines and OTA in wine

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Ability of lactic acid bacterial laccases to degrade biogenic amines and OTA in wine

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dc.contributor.author Monroy, Isaac
dc.contributor.author Olmeda, Isidoro
dc.contributor.author Pérez-Navarro, José
dc.contributor.author Gómez-Alonso, Sergio
dc.contributor.author Ferrer, Sergi
dc.contributor.author Pardo, Isabel
dc.date.accessioned 2023-11-23T12:25:52Z
dc.date.available 2023-11-23T12:25:52Z
dc.date.issued 2023 es_ES
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10550/91375
dc.description.abstract En este trabajo se evaluó la capacidad degradadora de AB y OTA de tres lacasas heterólogas de BAL, expresadas en E. coli. Los ensayos experimentales se desarrollaron primero en buffer acetato 50 mM pH 4 con 0.1 mM de CuSO4, después en extractos de compuestos polifenólicos de vino tinto y blanco, y finalmente en vino de las variedades Tempranillo y Albarño. es_ES
dc.description.sponsorship MSCA GA 101022293 es_ES
dc.language.iso en es_ES
dc.title Ability of lactic acid bacterial laccases to degrade biogenic amines and OTA in wine es_ES
dc.type conference output es_ES
dc.subject.unesco UNESCO::CIENCIAS DE LA VIDA es_ES
dc.description.abstractenglish This work aimed to evaluate the BA and OTA degrading capacity of three heterologous LAB laccases from P. parvulus, L. paracasei and L. lactis, expressed in E. coli. The experimental assays were first developed in acetate buffer 50 mM with 0.1 mM CuSO4, added with complete polyphenolic compound (PFC) extracts from red (ERW) and white wines (EWW), and then in real wines from Tempranillo (RW) and Albariño varieties (WW). es_ES
dc.accrualmethod - es_ES
dc.embargo.terms 12 months es_ES
dc.type.hasVersion AO es_ES
dc.rights.accessRights open access es_ES

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