24-30 octubre 2022
El Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València s'uneix a la celebració de la Setmana Internacional de l'Accés Obert 2022 mitjançant les següents iniciatives:
Es requereix registre a través del següent enllaç: https://links.uv.es/revistas/OAW2022 Dídac Margaix és Graduat en Informació i Documentació i Màster Universitari en en Biblioteques i Serveis d'Informació Digital i Facultatiu d'Arxius i Biblioteques de la Universitat de València. Actualment és el cap de la secció de Gestió de Recursos d'Informació, que entre les seues tasques s'inclou la subscripció centralitzada de recursos electrònics per a la Universitat
2020-10-22
El SBD participarà a partir de l'1 de Gener de 2021 en el projecte europeu FIT-FORTHEM juntament amb altres serveis de la Universitat de València.
FIT són les sigles de Fostering Institutional Transformation of R&I Policies in European Universities. Aquest projecte s'insereix dins de l'aliança d'universitats europees FORTHEM de la qual forma part la Universitat. L'aliança FORTHEM (Fostering Outreach within European Regions, Transnational Higher Education and Mobility) està formada per set universitats que estan situades (totes menys una) fóra de les regions de les capitals i no es troben entre les universitats més grans ni de major nivell dels seus països. Va ser creada en 2019 i és una xarxa d'institucions que posseeixen el dinamisme i la flexibilitat per a experimentar formes innovadores de col·laboració.
Les universitats FORTHEM són:
Amb aquest projecte, l'aliança FORTHEM preveu intensificar les activitats comunes d'I + D + i, promoure conceptes i estratègies conjuntes en matèria de gestió de la investigació, fomentar la co-creació de la ciència i reduir les desigualtats entre membres compartint bones pràctiques i recursos, tant tecnològics com humans. FIT-FORTHEM desenvoluparà coneixements i estructures, inclòs un centre virtual de suport conjunt, la qual cosa conduirà a una combinació eficient de recursos i proporcionarà una finestra única per a les activitats de FORTHEM en I + D + i i la interacció social, cultural i empresarial. Es desenvoluparan agendes comunes per a les activitats d'I + D + i, inclosa una política de ciència oberta conjunta.
És precisament en l'àmbit de la promoció de la ciència oberta on se centra l'aportació del SBD al projecte. En concret, les tasques que es coordinaran des del SBD són:
2017-05-09
Hem digitalitzat les aus disponibles en la col·lecció d'història natural de la Universitat. Es tracta de més de 200 exemplars preservats per la tècnica de la Taxidermia.
Entre els fons més destacables d'aquesta col·lecció, mereixen ressaltar els exemplars de Calàbria grossa, àguila marina, voltor negre i trencalòs. També es troben algunes peces que daten de dates anteriors a 1860, com els exemplars d'àguila tirana de Caiena i falcó selvàtic amazònic, d'Amèrica meridional, que poden correspondre's amb algunes de les aus preservades més antigues de les col·leccions vigents a Espanya.
2016-10-06
Amb la incorporació de 63 noves peces, la col·lecció de mapes de la guerra civil de la Universitat de València digitalitzats a RODERIC arriba als 208 exemplars, la pràctica totalitat d’aquest material, dipositat a la Cartoteca de la Universitat.
Malgrat que hi han mapes de molts llocs d’Espanya i de diverses escales, les zones geogràfiques que abasta la nostra col·lecció són d’algunes de les principals zones de combat: els encontorns de Madrid a escala 1:10.000, la provincia de Castelló a escala 1:25.000, en cartografia republicana, i Catalunya a escala 1:50.000 en cartografia franquista. En quant al número de mapes per bàndols, 170 fulls varen ser publicats pel bàndol republicà, i 38 pel franquista.
2016-09-14
Una selecció de les millors imatges dels manuscrits de la col·lecció “Duc de Calàbria” estan ja disponibles per a la seua visualització a Wikimedia Commons, un repositori que permet compartir imatges per al seu ús amb finalitats educatives i de recerca.
Amb aquesta iniciativa pretenem facilitar el coneixement i augmentar la visibilitat de les nostres col·leccions digitalitzades. Es tracta de 195 imatges procedents de 65 obres que es distribueixen baix llicencia CC 3.0. Cada imatge va acompanyada d'una xicoteta descripció i un enllaç a SOMI per a veure el document complet.
Podeu veure el nostre perfil ací: https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Somni,_Valencia
2016-03-02
La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) presenta un vídeo divulgatiu en el qual el finalista del concurs de monòlegs científics Famelab España, Aitor Menta, explica què es l'Open Access i l'obligatorietat de dipositar els resultats d'investigació financiats amb diners públics en Accés Obert. Podeu veure el vídeo ací.
Més informació a FECYT i OpenAire.2016-05-06
En RODERIC seguim treballant per a la difusió de la producció dels nostres investigadors. Recentment hem superat els 200 Perfils RODERIC, destinats a arreplegar els autors amb més producció dipositada al repositori, classificant-la per tipus de document i oferint informació addicional com el número de descàrregues, l’identificador ORCID o el perfil de l’investigador en pàgines com Google Scholar. Des de RODERIC us animem a que seguiu dispositant la vostra producció investigadora, i si teniu més de 10 documents dipositats i voleu disposar d’un Perfil, poseu-vos en contacte amb nosaltres a roderic@uv.es.
2016-05-02
Hem incorporat al repositori la digitalització de tots els números del “Diario de Valencia” existents al nostre fons, des del Juliol de 1790 fins al Desembre de 1834.
Es tracta del primer periòdic de la ciutat de València, fundat per Josep de la Croix i Pasqual Marín a 1790. Va ser imprés a l’impremta de José Estevan y Cervera fins el 29 d’agost de 1790, data en la que començà a treballar l’impremta del Diario, que subsistí fins 1812, canviant vàries vegades d’impremta.
L’acollida va ser molt favorable, a banda dels exemplars despatxats a l’impremta o venuts pels cecs als carrers, comptava amb 375 subscriptors a la ciutat de València, 34 d’altres poblacions valencianes, 16 a Madrid, 14 a la resta de l’Estat i 1 a Orà.
A la seua etapa inicial van col·laborar en la redacció, entre altres erudits valencians, l’advocat i poeta Joaquín Fusell y Gil, catedràtic d’àrab i bibliotecari de la Universitat, el qual havia contribuït força en la fundació del periòdic; Francisco Bahmonde Sessé, poeta i acadèmic de Sant Carles de València; el notari José Mariano Ortiz, coneixedor de la historia i arqueologia valenciana o el matemàtic Antonio Rosell Viciano.
El diari incloïa notícies d’interés local i general, exposant normes ètiques o morals per a fomentar la convivencia ciutadana dins l’esperit de l’època i tractant d’adoctrinar amb principis de govern i màximes de política general. Però, sobre tot, estimulà els estudis relacionats amb el passat històric de València. Les pàgines del periòdic van estar obertes des de l’inici a les cartes dels lectors.
Consultar el Diario de Valencia
2016-03-02
La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) presenta un vídeo divulgatiu en el qual el finalista del concurs de monòlegs científics Famelab España, Aitor Menta, explica què es l'Open Access i l'obligatorietat de dipositar els resultats d'investigació financiats amb diners públics en Accés Obert. Podeu veure el vídeo ací.
Més informació a FECYT i OpenAire.2016-04-28
El proper dissabte dia 30 d'abril, es va a procedir a realitzar unes tasques critiques de manteniment que afectaran de forma intermitent a determinats serveis proporcionats a la comunitat universitària, entre els quals es troba el repositori institucional RODERIC. L'horari previst per a aquesta intervenció és de 12:00h. a 16:00h.
Lamentem les molèsties que vos puga ocasionar. Per a més informació podeu enviar-nos un correu a roderic@uv.es o cridar al telèfon +34 963 983 359.
2016-02-19
Ja són accesibles al repositori institucional RODERIC 64 mapes més pertanyents a la col·lecció de més de 200 fulls de mapes publicats per tots dos bàndols durant la Guerra Civil de 1936 a 1939. En una primera fase (2014-2015) van ser digitalitzats els materials referents al territori valencià (79 fulls). Ara s’hi han afegit 15 fulls a escala 1:25.000, 44 a escala 1:10.000 i 5 més d’altres escales. Són de diversos escenaris de la guerra, com ara la Batalla de l’Ebre, alguns fulls dels voltants de Barcelona i sobre tot 24 fulls a escala 1:10.000 dels voltants de Madrid, fets en 1937-38, amb els principals escenaris dels combats per la capital: l’aleshores Ciutat Universitària, Colmenar Viejo, Las Rozas, Brunete o Carabanchel Bajo. Progressivament anirà incorporant-se la resta d’aquesta important col·lecció patrimonial de la Universitat de València. Descobriu la col·lecció.
2016-02-18
L’equip de gestió de RODERIC ha el·laborat la Memòria RODERIC 2015 per tal de donar a conéixer els resultats de l’activitat desenvolupada durant el darrer any. Al tancament de l’any la xifra de documents dipositats arribava a 30414 ítems, entre els quals destaquem les 659 noves tesis. Les revistes distribuides al repositori van arribar a 50, mentre que per la seua part els perfils d’investigadors van ascendir fins a 148, i continuen incrementant-se. Podeu consultar el document de la memoria així com les memòries d’anys anteriors ací.
2016-01-07
S'ha parat a pensar amb quantes versions diferents del seu nom ha signat treballs al llarg de la seua carrera? Possiblement hagen sigut més d'una. La conseqüència d'açò és que la seua producció en les bases de dades estarà dispersa sota tantes formes del nom com haja utilitzat. Una solució a aquest problema comú és la que proporciona ORCID (Open Researcher and Contributor ID). ORCID és un identificador persistent que permet resoldre els problemes d'ambigüitat i duplicitat en els noms. En vincular l'identificador a tota l'activitat investigadora fa que resulte més fàcil esbrinar quins són les activitats que es desenvolupen, fins i tot si el nom no apareix sempre de la mateixa forma. A més, aconsegueix destriar entre investigadors amb el mateix nom o noms similars. D'aquesta manera permet trobar tot el treball d'un autor quan se cerca en Internet i, en definitiva, ajuda a augmentar la visibilitat dels treballs. Obtenir un identificador ORCID és gratuït i ràpid. Des de RODERIC li animem a que ho faça en aquesta pàgina. I recorde, si té perfil en RODERIC, envie'ns el seu identificador ORCID perquè aparega.
2015-11-09
Amb la inclusió de les últimes publicacions a la secció de Revistes, hem abastat la xifra de 50 revistes distribuides al repositori RODERIC. Les àrees que compten amb més revistes són Ciències de les Arts i les Lletres (12 revistes) i Història (8 revistes). Recordem que si sou editors d’alguna revista de la Universitat de València, RODERIC us ofereix la possibilitat d’augmentar la seua difusió i visibilitat mitjançant la inclusió de la mateixa al nostre repositori. Més informació enviant un correu a roderic@uv.es o cridant al telèfon +34 963 983 359.
2015-11-09
En RODERIC seguim treballant per a la difusió de la producció dels nostres investigadors. Recentment hem superat els 100 Perfils RODERIC, destinats a arreplegar els autors amb més producció dipositada al repositori, classificant-la per tipus de document i oferint informació addicional com el número de descàrregues, l’identificador ORCID o el perfil de l’investigador en pàgines com Google Scholar. Des de RODERIC us animem a que seguiu dispositant la vostra producció investigadora, i si teniu més de 10 documents dipositats i voleu disposar d’un Perfil, poseu-vos en contacte amb nosaltres a roderic@uv.es.
2015-10-08
La col·lecció Investigació, que conté la producció científica del personal investigador de la Universitat de València, principalment articles publicats en revistes nacionals i internacionals d’accés obert, totes les tesis llegides en centres de la Universitat i revistes editades per membres de la comunitat universitària a través de la plataforma OJS (Open Journal System), ha superat recentment la xifra de 20.000 documents dipositats. Es tracta de la col·lecció més nombrosa de RODERIC i continua augmentant dia a dia. D'aquesta manera, RODERIC es situa entre els 8 principals repositoris institucionals d'investigació a Espanya segons Recolecta. Des de RODERIC animem a tot el personal investigador de la Universitat a que diposite els seus treballs al nostre repositori. Més informació enviant un email a roderic@uv.es o cridant al telèfon +34 963 983 359.
2015-06-25
Els continguts de ciències socials i humanitats de RODERIC estan ara inditzats en l'agregador de continguts francés Isidore. En total més de 4000 documents que s'aniran actualitzant periòdicament. Isidore és una plataforma creada en 2010 per a permetre l'accés als resultats de recerca en format electrònic en les àrees de Ciències Socials i Humanitats. Oberta a tots, es recolza en els principis de les dades enllaçades i l'accés obert. Es diferencia d'altres motors de cerca, entre altres coses, en que realitza una recol·lecció selectiva de metadades, inditza també dades no estructurades com per exemple el text complet dels documents, duu a terme una normalització i enriquiment de les metadades recolzant-se en vocabularis reconeguts en la comunitat i utilitza una interfície d'usuari molt potent. Actualment arreplega més de tres milions de documents procedents de quasi tres mil proveïdors diferents. Disposar dels nostres continguts en Isidore contribuirà a augmentar significativament la visibilitat de la recerca que es fa en la Universitat. Per a més informació roderic@uv.es.
2015-06-26
Des d'aquest mes, les revistes de la Universitat de València que es gestionen a través de la plataforma OJS, són bolcades en Dialnet mitjançant Nexo. Nexo és una nova eina creada per la Fundació Dialnet per a facilitar la tasca d'importar revistes. D'aquesta manera es passa d'usar un sistema de buidatge manual amb Urraca, a un sistema semiautomàtic assistit. A més, Nexo facilita la detecció i correcció d'errors, aconseguint així millorar la qualitat de les revistes.
2015-05-29
Ara ja no tens excusa per a consultar el nostre repositori des de qualsevol lloc. Estrenem una nova versió per a dispositius mòbils https://mobiroderic.uv.es/ que et permetrà portar RODERIC allí on vages. Aquesta versió conté les funcionalitats bàsiques del repositori. Et permet cercar, visualitzar i descarregar documents. No obstant açò, per a pujar documents o per a accedir a la informació sobre dipòsits i polítiques del repositori hauràs d'acudir a la versió completa a través de la web: https://roderic.uv.es. Esperem que us agrade. Podeu fer-nos arribar comentaris i suggeriments a roderic@uv.es.
2015-05-25
L'accés obert és compatible amb el sistema de drets d'autor? Si publique un article en accés obert m'arrisque a ser plagiat? Els articles allotjats en els repositoris han sigut validats? Les revistes en accés obert tenen factor impacte? L'accés obert és gratuït? Posa a prova els teus coneixements sobre Open Access confirmant o rebutjant les 10 idees que es plantegen en aquest vídeo. Esbrina quant saps sobre l'accés obert a la informació científica.
2015-05-11
La Cartoteca de la UV ha digitalitzat 61 nous mapes a RODERIC, 36 de la col·lecció de mapes de la guerra civil, 12 cartes nàutiques dels segles XIX-XX i 13 mapes pluviomètrics mensuals dels anys 1915-1917, tots del territori valencià. Amb aquests mapes continua la tasca de digitalitzar els mapes patrimonials de la Universitat conservats a la Cartoteca per contribuir a la difusió del ric patrimoni documental i bibliogràfic de la Universitat de València. I prompte els seguiran més. Esperem que siguen útils per a tothom.
2015-03-27
La col·lecció Somni, que té com a objectiu la conservació, la consulta i la difusió del valuós patrimoni bibliogràfic conservat en la Biblioteca Històrica, ha arribat als 5000 documents digitalitzats i és la nostra segona col·lecció quant a volum. En ella pots trobar manuscrits medievals i incunables que únicament posseeix la Universitat de València, així com primeres edicions d'obres de Darwin, la col·lecció de Gojos, cartells procedents de la Guerra Civil i una àmplia col·lecció d'impresos publicats entre els segles XVI i XX. També pots descobrir bells gravats i exlibris de les obres accedint al quadre de classificació. Anima't a entrar en Somni.
2015-03-26
S'ha publicat la 16ª edició del Rànquing Web de Repositoris i que apareix cada sis mesos a la fi de Gener i de Juliol. El "Ranking Web de Repositorios del Mundo" és una iniciativa del Laboratorio de Cibermetría, que pertany al CSIC, el major centre nacional de recerca d'Espanya. L'objectiu d'aquest rànquing és el de recolzar les iniciatives "Open Access", i per tant l'accés gratuït a les publicacions científiques en format electrònic i a un altre tipus de materials de caracter acadèmic. Els indicadors web utilitzats en aquest rànquing mesuren la visibilitat i impacte dels repositoris científics. En aquesta edició, el repositori institucional de la Universitat de València, RODERIC, ha pujat 87 posicions a nivell mundial i 41 posicions a nivell europeu respecte a l'última edició. A Espanya, RODERIC ha pujat 2 posicions ocupant el número 14 de 59 repositoris nacionals. Des de l'administració de RODERIC volem agrair la col·laboració de tots els investigadors i companys que fan possible que aquests resultats milloren any rere any.
2015-03-25
Ja són quasi 50 les revistes que tenim en RODERIC i segueixen creixent. La major part d'elles correspon a l'àrea d'Humanitats (22), seguides de Socials (9), Salut (5), Educació (4) i Psicologia (2). Entre elles tenim algunes amb una llarga història com Saitabi o Sagvunvm i unes altres que acaben de començar la seua marxa. En qualsevol cas, si edites alguna revista en la Universitat de València, des de RODERIC t'oferim la possibilitat d'arxivar i difondre la teua publicació en el repositori. Simplement posa't en contacte amb nosaltres i ens encarregarem que la teua revista augmente la seua visibilitat en la xarxa. Si a més necessites ajuda en la gestió editorial de la mateixa, t'oferim la possibilitat d'utilitzar el sistema de gestió OJS (Open Journal Systems). I, si a més vols assignar DOIs (Digital Objects Identidfier) als articles publicats, també et podem ajudar. Més informació enviant un email a roderic@uv.es o cridant al telèfon +34 963 983 359.
2015-01-21
RODERIC actualitza el seu sistema de gestió. Durant l'última setmana hem procedit a actualitzar la versió del sistema DSpace que gestiona RODERIC. Encara estem ajustant algunes coses pel que demanem disculpes pels problemes que hàgeu trobat durant aquests dies. Per a qualsevol aclariment, dubte o problema que us sorgisca sobre aquest tema, per favor, poseu-vos en contacte amb nosaltres enviant un email a roderic@uv.es o cridant al telèfon +34 963 864 756.
2014-07-22
S'ha publicat la 14ª edició del Rànquing Web de Repositoris i que apareix cada sis mesos a la fi de Gener i de Juliol. El "Ranking Web de Repositorios del Mundo" és una iniciativa del Laboratorio de Cibermetría, que pertany al CSIC, el major centre nacional de recerca d'Espanya. L'objectiu d'aquest rànquing és el de recolzar les iniciatives "Open Access", i per tant l'accés gratuït a les publicacions científiques en format electrònic i a un altre tipus de materials de caracter acadèmic. Els indicadors web utilitzats en aquest rànquing mesuren la visibilitat i impacte dels repositoris científics. En aquesta edició, el repositori institucional de la Universitat de València, RODERIC, ha pujat 126 posicions a nivell mundial i 48 posicions a nivell europeu respecte a l'última edició. A Espanya, RODERIC ha pujat 8 posicions ocupant el número 17 de 56 repositoris nacionals. Des de l'administració de RODERIC volem agrair la col·laboració de tots els investigadors i companys que fan possible que aquests resultats milloren any rere any.
2014-03-03
Ara pots publicar de forma gratuïta la teua tesi doctoral amb l'editorial internacional ProQuest/UMI a través de la seua plataforma ProQuest/UMI Dissertation Publishing. Pots optar per publicar-la únicament en format digital de forma gratuïta i/o encarregar sota pagament còpies de la teua tesi en paper. Totes les tesis disposaran de ISBN, i el període de publicació serà de dos a tres mesos des de la seua revisió pels administradors del repositori RODERIC. Les condicions d'aquesta publicació s'especifiquen en la pàgina de ProQuest/UMI Dissertation Publishing, on podràs trobar també guies i documentació que t'ajudaran a realitzar el dipòsit. Per a publicar la tesi a través de la plataforma ProQuest/UMI Dissertation Publishing és condició indispensable haver dipositat la tesi prèviament en RODERIC. Si desitja més informació, pot posar-se en contacte amb nosaltres en l'adreça roderic@uv.es o al telèfon 9639 83359.
2013-07-29
El sistema de gestió de la investigació GREC disposa d'una nova funcionalitat que s'ha habilitat per a tots els investigadors de la Universitat de València. Es podrà adjuntar a la informació de cada article publicat un fitxer PDF amb el text complet del mateix. Si els drets de propietat intel·lectual ho permeten, aquest fitxer s'emmagatzemarà i distribuirà en accés obert a través de RODERIC, on el seu article serà inditzat per Google Scholar entre altres motors de cerca, obtindrà dades de l'ús que ha tingut (consultes/descàrregues), podrà exportar-ho a múltiples portals com ResearchGate, RefWorks, etc. La distribució a través de RODERIC contribuirà de forma important a augmentar la visibilitat i l'impacte de la recerca produïda en la Universitat de València. Si desitja més informació, pot posar-se en contacte amb nosaltres en l'adreça roderic@uv.es o al telèfon 9639 83359.
2013-10-30
Des de RODERIC treballem per a oferir als nostres investigadors i docents nous serveis de valor afegit. Fruit d'açò és aquesta nova pàgina de perfils que arreplega a aquells autors que més producció han dipositat en el nostre repositori institucional. En cadascun d'aquests perfils es té accés a tota la producció de l'autor -classificada per tipus de document- des d'un únic lloc, així com al corresponent perfil de Google Scholar. Es pot accedir Perfils RODERIC des de la pàgina d'Inici de RODERIC, en l'àrea d'Usuaris. Si està interessat en disposar d'un perfil RODERIC, pose's en contacte amb nosaltres en l'adreça de correu roderic@uv.es o cridant al telèfon 9639 83359.
2013-12-16
Hem fet una millora important en la nostra col·lecció digital Somni: s'ha implementat l'accés a la col·lecció d'il·lustracions de les nostres obres, que està ordenada segons un quadre de classificació per grups temàtics: retrats, mapes, heràldica, fauna i flora, etcétera. Podreu consultar i gaudir d'aquestes petites joies des de Col·lecció de gravats.
2013-11-21
Dins del marc del Projecte Cèsar de digitalització de tesis doctorals de la Universitat de València, s'han rebut prop de 1000 formularis de consentiment dels respectius autors. Aquestes tesis seran digitalitzades sense cap cost per a la nostra institució i en un període de dos mesos es trobaran accessibles en el nostre repositori d'accés obert RODERIC. Des del Servei de Biblioteques i Documentació volem agrair a tots aquells doctors que han participat en aquest projecte la seua contribució a augmentar la visibilitat dels resultats de la recerca generats en la nostra universitat. Est és el moment en el qual les tesis de la Biblioteca de Ciències ixen cap a l'empresa de digitalització. Si estan interessats a participar en aquest projecte, posen-se en contacte amb nosaltres en roderic@uv.es.
2013-11-13
Es troben disponibles en RODERIC el programa i fullets de mà de l'exposició Les Enciclopèdies del segle XVIII i l'esperit de la Il·lustració, que se celebra del 13 de novembre de 2013 al 12 de gener de 2014. Aquesta exposició està conformada principalment amb fons de la Biblioteca Històrica de la Universitat de València amb motiu de les Jornades Denis Diderot (1713-2013). Pots accedir a aquest material així com al d'altres exposicions des de la secció de Cultura del nostre repositori, en la col·lecció Exposicions.
2013-11-06
La pressió per publicar que tenen els investigadors i les institucions en què treballen ha sigut el brou de cultiu en el qual han anat sorgint el que s'han vingut a denominar 'editors depredadors'. Emparats per la immediatesa i agilitat del Open Access, aquests editors ofereixen publicar en 'international journals' o 'american journals' a un mercat de milers de científics en el món. El seu objectiu és enganyar als investigadors explotant de forma poc professional el model de publicació en accés obert de pagament per publicar per al seu propi benefici. Com més publiquen més cobren, i per açò accepten tots els articles, ja que el seu procés de revisió és fals o inexistent. Si desitges més informació sobre aquest tema i accedir a la llista d'aquests editors, consulta les FAQs sobre Accés Obert en RODERIC.
2013-10-14
Des del Servei de Biblioteques i Documentació volem agrair la vostra participació i assistència a aquesta I Setmana Internacional de l'accés obert. En breu podreu accedir a través de RODERIC a tot el material que s'ha anat generant al llarg de la mateixa.
2013-10-14
S'ha incorporat a la secció de revistes de RODERIC la revista Quaderns de Filologia. Estudis lingüístics.Quaderns de Filologia és la publicació regular de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València. La revista es va crear en 1980 amb el nom Cuadernos de Filología. A partir de 1995 va començar una segona fase amb el nom Quaderns de Filologia. Compta amb dues sèries de publicació anual: Estudis Lingüístics (1995- ), que és la que s'incorpora a RODERIC, Estudis Literaris (1995- ) i una tercera sèrie Estudis de Comunicació (2002-2008) en aquest cas amb una freqüència biennal i no activa en l'actualitat. Cada nombre de Quaderns de Filologia. Estudis Lingüístics té un caràcter monogràfic i l'edició és a càrrec de professors de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació especialistes en la matèria i responsables dels articles.
2013-10-14
Des del Servei de Biblioteques i Documentació us convidem a participar en la Setmana Internacional de l'accés obert, que se celebrarà del 21 al 25 d'octubre. La Setmana Internacional de l'accés obert (Open Access Week) té com a objectiu principal donar a conèixer l'accés obert com a nou tipus de comunicació científica i els seus avantatges. Sota el lema Publica i difon en accés obert: fes-te visible!, la Universitat de València se suma per vegada primera a aquesta iniciativa que se celebra a nivell internacional. A aquest efecte s'han programat una sèrie d'activitats als diferents campus que inclouen presentacions, xarrades, taules redones i tallers pràctics. Aquestes sessions van dirigides a tota la comunitat acadèmica, són gratuïtes i amb aforament limitat a la capacitat de les sales. Descarrega ací el programa previst per a aquesta setmana, i esperem comptar amb la vostra participació.
2013-08-30
S'ha incorporat a la secció de revistes de RODERIC la revista Educación artística : revista de investigación : EARI. Editada per l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, és una publicació de periodicitat anual, dirigida a especialistes, investigadors i professionals del camp de l'educació artística, l'art i la creativitat. També s'ha afegit la col·lecció retrospectiva de la Revista d'historia medieval publicada pel Departament d'Història Medieval entre 1990 i 2002.
2013-07-29
En complimient del Reglament sobre dipòsit, avaluació i defensa de la tesi doctoral, totes les tesis doctorals llegides en la Universitat de València han de dipositar-se pel doctorand en el repositori d'accés obert RODERIC. No obstant açò, s'ha habilitat l'opció que el doctorand puga escollir opcionalment un període d'embargament per a l'accés a l'arxiu PDF de la seua tesi que pot oscil·lar entre 1 i 12 mesos.
2013-08-01
Amb motiu de les vacances estivals, RODERIC no s'actualitzarà entre els dies 3 al 25 d'agost, tots dos inclosos. Es podran dipositar documents, però aquests no pujaran al repositori fins a ser revisats, una vegada finalitzat el període vacacional. Des de la gestió del repositori, aprofitem per a desitjar-vos a tots un feliç estiu.
2013-05-30
Dins del marc del Projecte Cèsar de digitalització de tesis doctorals de la Universitat de València, hem rebut fins avui 900 formularis de consentimient dels respectiuss autors. Preguem als doctors interessats en participar que envien a roderic@uv.es el formulari emplenat i signat el més aviat possible. Pot descarregar el formulari de consentiment açí. La participació en aquest projecte s'ha fet extensible a les universitats privades de València, universitats públiques de la CV, així com als col·legis oficials professionals de la CV.
2013-07-09
S'ha incorporat a la secció de revistes de RODERIC la publicació SCRIPTA. Revista de Literatura i Cultura Medieval i Moderna, SCRIPTA és una revista electrònica acadèmica de periodicitat semestral que edita treballs sobre història de la literatura i la cultura catalanes de l'època medieval i de l'edat moderna, principalment. SCIPTA és una revista eminentment filològica. Així i tot, donarà cabuda a temes i interessos de caire historicoculturals, sempre que ho considere enriquidor per a les relacions interdisciplinars entre matèries pròximes del camp de les Humanitats.
2013-06-10
S'ha incorporat a la secció de revistes de RODERIC la publicació Ars Longa : cuadernos de arte, revista del Departament d'Història de l'Art. De periodicitat anual, publica treballs inèdits de recerca sobre les diferents especialitats relatives a la Història de l'Art, l'Arquitectura i altres aproximacions multidisciplinàries i auxiliars que enriqueixen el seu estudi. Entre els seus objectius es troba la difusió de les diferents línies de recerca dels membres del Departament que l'edita, dels investigadors formats en ell i de la comunitat científica en general. A més del rigor, la qualitat i la innovació Ars Longa pretén servir de trobada i difusió als investigadors, professionals i interessats en la Història de l'Art, presentant una gran riquesa d'inquietuds, continguts i orientacions metodològiques, amb una cobertura temporal i temàtica àmplia.
2013-05-21
S'han incorporat al repositori tres exposicions del Centre Cultural La Nau. Es tracta de Mines. Paisatges explorats: Paco Valverde, celebrada el 2011; Josep Renau (1907-1982): Compromís i cultura, celebrada en 2008 i Memòria i vigència d’un compromís : Universitaris contra la dictadura, que potss visitar fins a l'1 de setembre d'enguany. Pots descarregar els catàlegs de les exposicions des de RODERIC.
2013-03-03
S'ha iniciat el Projecte Cèsar de digitalització i publicació de tesis doctorals de la UV en virtut del conveni signat amb ProQuest. El SBD es posarà en contacte amb els doctors que hagen llegit la seua tesi en la Universitat per a sol·licitar si desitgen incloure la seua tesi en aquest projecte. Si està interessat que la seua tesi siga inclosa en aquest projecte, pose's en contacte enviant un email a roderic@uv.es o trucant al telèfon +34 963 864 756.
2013-01-10
En compliment del Reglament d'avaluació i dipòsit de tesis doctorals, s'elimina la possibilitat de seleccionar un període d'embargament per a la visualització de la tesi. En qualsevol cas, excepte en les circumstàncies excepcionals recollides en el reglament, la tesi quedarà visible en el moment del seu dipòsit.
2013-04-23
S'ha incorporat a la secció de revistes la publicació Saitabi, revista de la Facultat de Geografia i Història, de la qual disposem la col·lecció completa des de 1940.
2013-03-20
El dipòsit de tesis doctorals a RODERIC s'ha incrementat en 200 documents en els dos últims mesos. El nombre de documents en aquesta col·lecció és de més de 1300 tesis. Pots consultar-les en TESIS RODERIC.
2013-04-15
Demà dimarts 16 es deshabilitarà l'enviament de documents a RODERIC de 8:00 a 15:00 h a causa de l'actualització del sistema que es va a dur a terme. No es podrà enviar documents al repositori mentre dure la parada, encara que l'accés als documents ja dipositats seguirà estant en funcionament. Per a qualsevol qüestió, pose's en contacte amb els administradors del sistema enviant un email a roderic@uv.es o cridant al telèfon +34 963 864 756.
2013-03-12
La Facultat de Medicina i Odontologia de la UV i la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana han promogut la recuperació de la memòria històrica de la Facultat a través de la digitalització dels 18 Anuaris elaborats entre 1946 i 1964, promoguts pel degà Juan José Barcia Goyanes. Avui dimarts, a les 12 hores, tindrà lloc l'acte públic de presentació del DVD dels Anuaris. Pots consultar-los des de la col·lecció de RODERIC Història i patrimoni.
2013-02-25
S'han incorporat a RODERIC més de cent vídeos de MediaUni sobre exposicions, conferències, obres de teatre, concerts i altres actes culturals. Destaquem els vídeos de "Claustre Obert", com El decreixement és la solució a la crisi? o els vídeos de la sèrie "Expos", com El llegat de la guerrilla.
2013-02-19
S'ha incorporat a la secció de revistes la publicació Memorabilia: Boletín de Literatura Sapiencial Medieval. Aquesta revista té com a objectiu fonamental oferir un complet ventall d'informació per a l'estudi, recerca i coneixement de la Literatura Sapiencial i les seues relacions amb altres àmbits de la producció literària i cultural de l'Edat Mitjana. El projecte està dirigit tant a la comunitat científica acadèmica, com a l'àmbit universitari i a tots aquells interessats en la Literatura Sapiencial. Memorabilia es publica anualment i, en les seues diferents seccions, admet per a la seua publicació recerques bibliogràfiques, bases de dades, traduccions, transcripció i edició de testimoniatges manuscrits i impresos, edicions crítiques, treballs d'investigació, articles, notes, ressenyes i material gràfic, sempre que siguen originals.
2013-01-28
S'ha incorporat a la secció de revistes la publicació RELIEVE. RELIEVE és la primera revista electrònica d'Espanya, té una orientació acadèmica amb un exigent procés de revisió per experts i és totalment gratuïta. Aspira a ser un instrument de comunicació per a la comunitat educativa, en particular en temes de recerca i d'avaluació educativa, enteses en un sentit ampli. Pretén aprofitar eficaçment les possibilitats de comunicació i interactivitat que ofereix Internet. RELIEVE està afavorida per AIDIPE (Associació Interuniversitària de Recerca en Pedagogia) la seu social de la qual està en Pg. de la Vall d'Hebron, 171. 08035-Barcelona. AIDIPE també edita, en format imprés, la Revista de Recerca Educativa (RIE). RELIEVE s'edita actualment des del Departament de Mètodes de Recerca i Diagnòstic en Educació (MIDE) de Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València.
2013-01-17
L'equip d'administració RODERIC ha elaborat la Memòria RODERIC 2012 amb la finalitat de donar a conèixer les activitats i resultats prestats pel repositori institucional. Totes les memòries que s'elaboren quedaran accessibles en obert des de la pàgina d'Inici de RODERIC. Destaquem que durant 2012 es van dipositar 1462 nous treballs en RODERIC, la qual cosa suposa un increment de documents del 18% respecte de l'any anterior, i un total de 9905 ítems emmagatzemats al tancament de l'any. Les visites a RODERIC van créixer un 53% pel que fa a l'any anterior. En total, es van registrar 75.774 visites en 2012.
2012-12-13
S'ha incorporat a la secció Somni una nova col•lecció que conté els cartells de la Guerra Civil pertanyents als fons de la Biblioteca Històrica. Del total d'aquests fons, es recullen en RODERIC aquells cartells que es troben lliure de drets d'autor.
2012-12-13
S'ha incorporat a la col·lecció de Somni l'incunable adquirit per Francisco M. Gimeno Blay, investigador principal del Projecte de Recerca “Edició crítica de textos medievals valencians”. L'exemplar és una de les tres parts en què es presenta la primera edició dels 'Sermons de tempore et de sanctis' de Sant Vicent Ferrer, impresos en Colònia per Heinrich Quentell l'any 1485 (British Library, Incunabula Short Title Catalogui IF00129000). El volum correspon al temps litúrgic estival, i inclou els sermons predicats entre el diumenge de Pasqua i el primer diumenge d'Advent. D'aquesta edició de 1485 no conserven les biblioteques espanyoles exemplar complet algun.
2012-12-20
Des de l'administració de RODERIC volem desitjar-vos a tots unes Bones Festes. Per a això hem creat la nostra versió del pòster “Keep calm and carry on” que va realitzar el govern britànic en 1939, a l'inici de la Segona Guerra Mundial, amb l'objectiu de pujar la moral de la ciutadania del país. El pòster va ser trobat l'any 2000 i mai va arribar a ser usat. Ara s'ha convertit en un fenomen mediàtic amb la personalització per part dels internautes dels missatges d'aquest pòster. Així doncs, pugem la moral: gaudiu d'aquestes festes i que el 2013 porte esperança, força i vents de canvi.
2012-11-27
S'ha creat una nova col•lecció dins de la secció Institucional denominada Història i patrimoni. En ella es recullen documents pertanyents a la història de la Universitat de València, exposicions temàtiques, arxius sonors, homenatges a membres de la institució, així com material relacionat amb el patrimoni històric i cultural de la Universitat. Destaquem la incorporació a aquesta col•lecció dels nombres digitalitzats del Anuario de la Facultad de Medicina.
2012-11-16
S’ha incorporat a la secció de revistes la publicació Normes. Es tracta d'una revista científica interuniversitària, amb periodicitat anual, que pretén transmetre investigacions entorn de la llengua espanyola actual, tenint en compte aspectes candents relacionats amb les normes i usos de l'espanyol desenvolupats a banda i banda de l'oceà, amb una mirada panhispànica i centrada principalment en les varietats de l'espanyol del segle XXI. La revista està dirigida a estudiosos i investigadors de la llengua espanyola. El comitè científic està constituït per investigadors d'universitats estrangeres i espanyoles. La revista compta amb un comitè d'avaluadors externs. Entre el 50% i el 75% dels articles de cada nombre corresponen a investigadors externs a la Universitat de València, seu de la revista. La revista posseeix una secció de ressenyes i una col•lecció d'annexos per a la publicació de monografies científiques de temàtica relacionada amb la llengua espanyola, resultat d'investigacions de caràcter original.
2012-10-29
El repositori de la Universitat de València, RODERIC, ha renovat la seua web per tal d’adaptar-la a la nova imatge institucional i millorar la seua accessibilitat. Així mateix, s'ha dotat de nous continguts a la pàgina d'inici, que inclou les polítiques de RODERIC, una secció sobre els drets d'autor i una sèrie de material d'ajuda per al dipòsit de documents. RODERIC segueix estructurant el seu contingut en cinc col•leccions: cultura, docència, institucional, investigació i Somni. L'accés a aquestes a col•leccions és ara més dinàmic, i es pot accedir als continguts més destacats de les diferents àrees d'una forma més ràpida. Esperem que la nova imatge de RODERIC siga del grat de tots i des de l'equip de gestió del repositori estem oberts als vostres suggeriments.
2012-10-29
S'ha incorporat a Somni 'El Compromís de Casp’ –títol donat pel catalogador-. Es tracta d’un manuscrit escrit a Casp, Saragossa, l'any 1412 després del 28 de juny, data de publicació de la Sentència en la qual es nomena a l'infant de Castella, Ferran, com a rei de la Corona d'Aragó. El manuscrit transcriu íntegrament el Diari del Compromís de Casp, integrat pel pròleg en el qual es descriu la situació generada com a consequència de la mort del rei Martí l'Humà el 31 de maig de 1410, la Concòrdia d'Alcanyís datada el 15 de febrer de 1412, i, finalment, el Diari de les sessions celebrades a Casp pels compromissaris entre el 29 de març i el 28 de juny de 1412.
2012-07-07
L'últim número de les revistes @ttic i Sagvntvm ja disposa d'identificadors digitals (DOIs) para tots els seus articles. El DOI (Digital Object Identifier) és un identificador permanent de recursos electrònics (articles, informes, etc.) la finalitat dels quals és nomenar de forma única una peça de contingut electrònic i establir un vincle estable per a la localització d'aqueix contingut en Internet. La Universitat de València pot assignar identificadors DOI per als continguts allotjats en OJS (Open Journal System) o en el repositori RODERIC. Alguns exemples de DOIs assignats recentment són: https://dx.doi.org/10.7203/10550.23135 o https://dx.doi.org/10.7203/attic.8.983.
2012-10-29
S'han incorporat a RODERIC els materials docents dipositats en OCW. El Open Course Ware de la Universitat de València és un dipòsit de materials docents en accés obert que correspon a assignatures dels actuals plans d'estudis de la UV. Des de la secció de Docència es pot accedir a aquests materials, que es troben classificats per àrees de coneixement.
2012-07-06 Gozos, nova colecció en Somni
S'ha afegit a Somni una nova col·lecció d'obres digitalitzades: Gojos. Els Goigs, o Gojos, són composicions poètiques populars que es canten en honor de la Verge, Crist o els sants. Es canten en el marc d'un acte religiós important com és una Missa de festa major, una processó o benedicció d'una imatge, etc. La seua finalitat consisteix a donar gràcies per béns rebuts o com a pregària per a una petició de protecció contra els mals.
2012-09-29 Tesis dipositades en RODERIC
El nombre de tesis dipositades en RODERIC fins avui és de 1151 tesis, la catalogació de les quals, indispensable per a la seva posterior recuperació a través del catàleg de la biblioteca Trobes, ha passat a assumir l'equip de gestors del repositori.
2012-09-28 'Diari del Compromís de Casp' en Somni
S'ha incorporat a Somni 'El Compromís de Casp’ –títol donat pel catalogador-. Es tracta d’un manuscrit escrit a Casp, Saragossa, l'any 1412 després del 28 de juny, data de publicació de la Sentència en la qual es nomena a l'infant de Castella, Ferran, com a rei de la Corona d'Aragó.
El manuscrit transcriu íntegrament el Diari del Compromís de Casp, integrat pel pròleg en el qual es descriu la situació generada com a consequència de la mort del rei Martí l'Humà el 31 de maig de 1410, la Concòrdia d'Alcanyís datada el 15 de febrer de 1412, i, finalment, el Diari de les sessions celebrades a Casp pels compromissaris entre el 29 de març i el 28 de juny de 1412.
2012-09-27 Nous números de SAGVNTUM
S'han incorporat a la secció d'Investigació (Revistes) quatre números més de la revista SAGVNTUM, editada pel Departament de Prehistòria i Arqueologia, concretament els números 32 a 35. Així mateix, se'ls ha assignat als articles el seu identificador DOI.
2012-09-25 Darreres incorporacions en Docència
S'han incorporat a la secció de Docència nous objectes d'aprenentatge desenvolupats pel CREAM. Destaquem els vídeos Educación alimentaria; Tecnología en aulas hospitalarias; Bases del sistema diédrico.
2012-09-12 Actualització del núvol de paraules
S'ha actualitzat el núvol de paraules en RODERIC. Un núvol de paraules (de termes o paraules clau) és una col•lecció de paraules amb diferent grandària de lletra que indiquen la seua freqüència d'ús en el repositori. Aquests termes s'obtenen de les paraules clau, títol i resum que l'autor defineix en dipositar el seu document en RODERIC.
2012-07-07 Primers DOIs assignats per a revistes allotjades en OJS
L'últim número de la revista @ttic ja disposa d'identificadors digitals (DOIs) para tots els seus articles.
El DOI (Digital Object Identifier) és un identificador permanent de recursos electrònics (articles, informes, etc.) la finalitat dels quals és nomenar de forma única una peça de contingut electrònic i establir un vincle estable per a la localització d'aqueix contingut en Internet.
La Universitat de València pot assignar identificadors DOI per als continguts allotjats en OJS (Open Journal System) o en el repositori RODERIC. Alguns exemples de DOIs assignats recentment són: https://dx.doi.org/10.7203/10550.23135 o https://dx.doi.org/10.7203/attic.8.983.
Si desitja més informació, pot posar-se en contacte amb els gestors de RODERIC escrivint a roderic@uv.es o en el telèfon: +34 963 864 756.
2012-07-06 Gojos, nova col.lecció en RODERIC
Els Goigs, goigs o Gojos, són composicions poètiques populars que es canten en honor de la Verge, Crist o els sants. Es canten en el marc d'un acte religiós important com és una Missa de festa major, una processó o benedicció d'una imatge, etc, ...
La seva finalitat consisteix a donar gràcies per béns rebuts o com a pregària per a una petició de protecció contra els mals.
Més informació sobre Gojos (Gogistes Valencians)
2012-06-11 Caràcters, nova revista en RODERIC
Hem afegit a la secció de Cultura la revista Caràcters publicada pel Servei de Publicacions de la Universitat. S'han inclòs tots els nombres publicats des del seu inici en 1997.S'han inclòs tots els nombres publicats des del seu inici en 1997.
Caràcters (segona època) es defineix com una revista de llibres: pretén de donar difusió a l'activitat editorial valenciana, fonamentalment, dins el camp de la creació i de l'opinió. Inclou ressenyes crítiques de les novetats editorials i articles de reflexió sobre aspectes diversos de l'actualitat social i cultural.
2012-05-09 Saguntum, nova revista en RODERIC
S'ha afegit a la col·lecció de revistes: SAGVNTVM. Papeles del Laboratorio de Arqueología de Valencia. Es tracta d'una revista que publica un volum anual dedicat, principalment, a la prehistòria i arqueologia de la Península Ibèrica i de l'àmbit mediterrani, així com al patrimoni arqueològic. S'han dipositat en RODERIC els volums 36 a 42 amb un total de 113 articles.
2012-04-18 Les tesis llegides a la Universitat s'inclouran en RODERIC
En compliment del Reial decret 99/2011, de 28 de Febrer, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, la Universitat ha elaborat un nou Reglament d'avaluació i dipòsit de tesis doctorals, vigent a partir de l'11 de Febrer de 2011. En ell s'estableix l'obligatorietat de dipositar una còpia de la tesi en RODERIC una vegada llegida.
Segons s'estableix en l'article 5.4, una vegada llegida i valorada la tesi, el doctorand ha de dipositar-la en RODERIC (Veure esquema). En circumstàncies excepcionals determinades per la comissió acadèmica del programa i amb el vistiplau de la subcomissió de doctorat, es pot eximir de l'obligació de distribuir la tesi en el repositori.
Per a dipositar una tesi és necessari seguir els següents passos:
1.- Identificar-se en "EL MEU RODERIC" amb l'usuari i password institucionals.
2.- Seleccionar l'opció: Començar un nou enviament
3.- Seleccionar l'opció: Tesis / Treballs fi de màster
4.- Emplenar el formulari amb les dades bibliogràfiques sol·licitades. Quants més dades es proporcionen, major visibilitat tindrà la tesi i major probabilitat de ser trobada pels cercadors.
Important: La tesi, una vegada pujada al repositori, no apareix directament al portal web de RODERIC. Poden transcórrer alguns dies fins que es revisin les dades remeses i es faci públic el document. En aquest moment s'enviarà un missatge de correu electrònic a l'autor indicant-li l'adreça electrònica de la mateixa.
En cas de problemes, pot posar-se en contacte amb els gestors de RODERIC escrivint a roderic@uv.es o en el telèfon: +34 963 864 756.
Més informació sobre la normativa de tesi.
2012-04-02 Actualitzada la presentació d'OJS
S'ha actualitzat el look del portal OJS (Open Journal System) per a fer-ho més atractiu i adaptar-ho a la imatge institucional de la Universitat.
A través d'aquest portal es posa a la disposició de la comunitat universitària una plataforma per a la gestió editorial de revistes científiques electròniques. OJS facilita als editors la gestió dels processos implicats en la producció d'una revista, des de la recepció de propostes d'articles pels investigadors fins a la publicació electrònica en Internet.
Si pertanys a la Universitat de València, eres editor d'alguna revista científica i vols incloure-la en aquest portal pots sol·licitar-ho en la següent adreça: revistas@uv.es.
2012-03-30 Digitalitzats els manuscrits d'Europeana Regia
La totalitat dels manuscrits que havia de digitalitzar la Universitat dins del projecte finançat per la Unió Europea Europeana Règia ja estan disponibles en RODERIC. En total són 92 manuscrits procedents dels béns patrimonials del Duc de Calàbria. Tots ells apareixen descrits i es poden visualitzar íntegrament a través de la col·lecció Europeana Règia.
2012-01-18 Actualitzats els indicadors CICR de revistes
Hem actualitzat els indicadors de qualitat de les revistes allotjades en RODERIC segons la segona edició de la Classificació Integrada de Revistes Científiques - CIRC apareguda al desembre de 2011.
Aquesta classificació es proposa com a objectiu la construcció d'una classificació de revistes científiques de Ciències Socials i Humanes en funció de la seva qualitat integrant els productes d'avaluació existents considerats positivament per les diferents agències d'avaluació nacionals com CNEAI, ANECA ...
CIRC estableix cinc grups de revistes en funció de la seva qualitat, que van des del grup D (aquelles de dubtós estatus científic) a les d'excel·lència o major grau d'impacte científic.
De les set revistes allotjades en RODERIC al desembre de 2011, sis estan categoritzades segons CICR. D'elles, cinc (@ttic, Anuari de psicologia de la Societat Valenciana de Psicologia, Arxius de ciències socials, Quaderns electrònics de Filosofia del Dret i Didàctica de les ciències experimentals i socials) obtenen una qualificació de B. És a dir, revistes de qualitat però que no aconsegueixen un alt nivell d'internacionalització encara que són revistes que reben cert grau de citació i que respecten els estàndards de publicació. Amb una qualificació de C (revistes científiques espanyoles de segon ordre que, o bé són poc citades, o bé no compleixen amb els estàndards de publicació científica) apareix Quaderns de ciències socials.
2011-11-07 Noves revistes a RODERIC
Recentment s'han afegit a RODERIC quatre noves revistes electròniques: @tic. revista d'innovació educativa, Cuadernos electrónicos de Filosofía del Derecho, Didáctica de las ciencias experimentales y sociales e Imago : revista de emblemática y cultura visual.
Amb aquestes fan un total de sis les revistes disponibles en el nostre repositori. L'objectiu és continuar donant suport a aquelles revistes editades per departaments, instituts etc. de la Universitat que vulguin disposar d'una versió electrònica o distribuir els seus continguts a través de RODERIC. Si ets editor d'alguna revista i vols incloure-la en el repositori posa't en contacte amb nosaltres.
2011-09-26 RODERIC arreplegat en Recolecta
Els continguts de la secció d'investigació de RODERIC estan arreplegats en el recol·lector de REBIUN-FECYT Recolecta. L'objectiu de Recolecta és: Impulsar, recolzar i coordinar el desenvolupament cohesionat de la xarxa interoperable de repositoris digitals per a l'accés obert, difusió i preservació dels resultats de la investigació científica a Espanya.
L'estar present en Recol·lecta suposa un important augment de la visibilitat dels continguts a nivell internacional.
Recolecta a més treballa per a millorar la qualitat i la interoperabilitat dels repositoris espanyols de manera que puguen integrar-se en una infraestructura europea comuna. Per a açò duu a terme una validació dels continguts per a valorar el grau de compliment de les directrius DRIVER d'interoperabilitat de repositoris. RODERIC té un grau de compliment del 93% de les mateixes.
2011-08-29 RODERIC al Rànquing Web de Repositoris
La nova edició de juliol de 2011 del Rànquing Web de Repositoris del Món, elaborat pel Cybermetrics Lab del CSIC, ja està disponible.
L'objectiu d'aquest rànquing és el de recolzar les iniciatives “Open Access”, i per tant l'accés gratuït a les publicacions científiques en format electrònic i a un altre tipus de materials de caràcter acadèmic. Els indicadors web utilitzats en aquest rànquing mesuren la visibilitat i impacte dels repositoris científics.
RODERIC és la primera vegada que apareix en aquest rànquing i ho fa en el lloc 910 de 1222. Altres repositoris espanyols que ocupen posicions similars són la Universitat Pompeu Fabra en el 909 i RiuNet de la Universitat Politècnica de València en el 901.
El rànquing mesura aspectes com la grandària (entès com el nombre de pàgines que retornen els principals cercadors sota el domini d'internet del repositori), el nombre de fitxers PDF o similars que alberga, la visibilitat (entesa com el nombre d'enllaços externs que es fan al repositori) i la presència del repositori en Google Schoolar.
2011-08-19 Nova versió del visualitzador de fons digitalitzat
S'ha actualitzat el visualitzats de documents digitalitzats que utilitza el projecte Somni per a incloure, entre unes altres, les següents millores:
Inclusió del servidor d'imatges IIP
Ús de JPEG2000 com a format de les imatges de difusió. Açò suposa un considerable estalvi d'espai de disc.
Simplificació de l'estructura dels fitxers METS (Metadata Encoding and Transmission Standard)
Inclusió de llicència Creative Commons
Possibilitat d'accedir a una imatge concreta a través d'un desplegable
Contextualització de la imatge actual
Major informació sobre el document a través de l'opció més info
Nova navegació a través de thumbnails
Ús de thumbnails més grans
Es pot veure un exemple del resultat en aquesta pàgina.
2011-07-15 Els continguts de RODERIC en BASE
Els continguts de RODERIC s'han inclòs en el portal BASE (Bielefeld Academic Search Engine). BASE és un agregador de continguts distribuïts en repositoris de tot el món. Actualment proporcina més de 29 milions de documents procedents d'1.900 repositoris. Estar en BASE dòna una major visibilitat a la producció digital de la nostra universitat. Permet integrar la nostra producció amb altres documents de tot tipus per a generar un índex comú que permet la recerca i visualització per diferents criteris.
RODERIC es troba posicionat entre els primers 500 repositoris per volum de continguts, en un rànquing encapçalat per grans repositoris temàtics com: PubMed Central, RePEc o arXiv. Ens els 107 repositoris espanyols, RODERIC es troba en el lloc 26. Tenint en compte que RODERIC solament té mig any de vida, és un gran assoliment doncs estem per sobre de repositoris similars en objectius però amb una trajectòria molt més llarga.
2011-07-07 Afegides les primeres revistes a RODERIC
S'han inclòs en RODERIC dues revistes editades per centres de la Universitat: Quaderns de ciències socials i Arxius de ciències socials. Des de RODERIC oferim la possibilitat d'allotjar en el repositori revestisques editades per centres, departaments o instituts de la Universitat dins del nostre compromís d'augmentar la visibilitat i l'impacte de la investigació realitzada en la nostra institució. Si eres editor d'una revista i vols dipositar-la en RODERIC posa't en contacte amb nosaltres en roderic@uv.es.
2011-06-23 La col·lecció Europeana Règia aconsegueix els 50 manuscrits digitalitzats
Amb la inclusió en RODERIC del manuscrit Epistole sanctissimi Paulini episcopi nolani ad diversos Paulí, de Nola, sant, ca. 355-431 ([entre 1478 i 1483]), s'ha aconseguit el nombre de 50 manuscrits digitalitzats dins del projecte Europeana Règia. Europeana Règia és un projecte internacional de digitalització de manuscrits medievals i renaixentistes, cofinançat per la Comissió Europea, en el qual participa la Biblioteca de la Universitat de València. El seu objectiu és digitalitzar i fer accessible a través del portal *Europeana un total de 874 manuscrits de gran valor pel seu contingut i il·lustracions. [Més informació].
2011-03-24 Habilitat exportació a RefWorks
S'ha habilitat l'exportació directa de continguts des de Roderic al gestor de referències RefWorks. Des de la descripció de qualsevol document, a través de la icona RefWorks, es pot enviar la informació bibliogràfica, de forma transparent.
2011-03-08 Afegida navegació per conceptes en Investigació
S'ha afegit a la secció d'Investigació un núvol amb els conceptes que apareixen amb més freqüència en els documents emmagatzemats en Roderic. El tipus de lletra de cada concepte és proporcional a la seva freqüència en els textos. Aquest núvol està accessible des de totes les pàgines d'investigació. El seu objecte és facilitar la navegació i fer més visible algunes categories temàtiques que no apareixen en la classificació general.
2011-02-22 Afegits vídeos del Taller d'Audiovisuals
S'han inclòs en RODERIC més de 150 vídeos procedents del Taller d'Audiovisuals de la Universitat. En la seva major part s'han integrat en la secció d'Institucional atès que es tracta d'actes solemnes o presentacions de departaments, instituts d'investigació i serveis.
2011-02-03 Nou manuscrit afegit a Europeana Regia
S'ha digitalitzat un nou manuscrit de la Biblioteca
Històrica dins del
projecte Europeana
Regia:
Solí, Gai Juli. C. Iulii Solini de
situ orbis Terrarum et de singulis mirabilibus quae in
mundo
habentu. [ca.1473]. /handle/10550/17599
2011-02-01 Comparteix els continguts de Roderic a través de les xarxes socials
Hem afegit la possibilitat de compartir qualsevol document disponible en Roderic a través de xarxes socials com Facebook o Twitter. L'opció ''Compartir'' que apareix a cada pàgina et permet accedir a una finestra amb més de cent possibilitats per compartir els documents que t'interessen amb els teus amics. Pots provar-ho aquí: /handle/10550/16814
2011-01-28 Afegida possibilitat de reutilitzar els vídeos de Docència
En cada vídeo disponible en Roderic ara vam mostrar el codi html necessari per incrustar el mateix en altres pàgines web. D'aquesta forma es facilita la seva reutilització. Aquí pots veure un exemple /handle/10550/17598